Устриці живі – класичний рецепт

Є безліч рецептів приготування устриць. Їх можна варити, смажити, запікати, робити соуси, безліч салатів та інших страв можна приготувати з устрицями. Але не варто нічого робити з живими устрицями, їх треба подавати незмінними, тільки тоді Ви зможете оцінити їхній чудовий смак, створений морем.
Рецепт дуже простий!
Нам знадобляться: живі устриці, звичайний чи спеціальний устричний ніж, лимон, пляшка білого сухого вина чи шампанського, свічки.
І звичайно, гарний настрій!

Інгредієнти
Кроки
Друк
  • Самостійно придбані устриці вимагають від вас деяких навичок їхнього відкривання. Крім того, Ви повинні бути впевнені, що перед Вами свіжий продукт, устриці повинні бути живими. Визначити це досить просто: мушлі повинна бути щільно закрита. Щоб переконатися у цьому, треба легенько постукати по бокам. Живий молюск швидко зачинить «дверцята».
  • Відкрийте устрицю звичайним або устричним ножем, постарайтеся не вилити сік при відкриванні, це також частина страви.
    Але як її відкрити?
    Для того, щоб полегшити вдома процес відкриття делікатесу, необхідно приблизно годину потримати його в холодильнику. Після цього, очищений молюск обертається рушником, щоб уникнути порізів. Інший варіант – одягнути на руки грубі, щільні рукавички. Це дозволить зберегти продукт у цілісності та не поранити руку.
    1.Покладіть акуратно раковину на стіл таким чином, щоб плоска кришка була нагорі.
    2. Обережно притисніть раковину зверху рукою. Робити це необхідно максимально акуратно, оскільки у стулок гострі краї.
    3. Вставте кінчик ножа всередину раковини. Намагайтеся впровадити ніж з того боку, де край отвору загострений і є невелика щілина посередині.
    4. Поверніть лезо, виконуючи кругові рухи. Це дозволить трохи відкрити ракушку, щоб просунути ніж далі.
    5. Коли почуєте характерне клацання, проведіть ножем по всій довжині отвору. Щоб не пошкодити молюска, притисніть ніж до верхньої плоскої кришки і переріжте м’яз-аддуктор, за допомогою якого у разі небезпеки устриця відразу ж закриває кришку.
    6. Не розхлюпуйте устричний нектар і тримайте опуклу частину раковини міцно.
    Перед тим, як викинете ракушку, обов’язково зіскребіть усі залишки м’яса з кришки раковини.
    7. У нижній частині раковини обов’язково перевірте область навколо молюска, щоб там не було уламків панцира, каміння або піску.
    8. Просуньте ніж між ракушкою та тілом молюска, розріжте сполучні тканини.
    9. Викладіть устриці на блюдо. Його бажано поставити на ємність з льодом. Полити лимонним соком.
  • Можна подавати із келихом холодного білого вина або шампанського.
  • Приємного від Ланіти! a_curtseya_girl_in_lovea_give_heart
Поділитись з друзями
Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: