Торт Наполеон з ніжним пломбірним кремом

Домашній торт Наполеон із листкового тіста із заварним кремом та вершками.

Інгредієнти
Порції: +10
Кроки
Друк
  • Випікання коржів:
    Масло попередньо охолодити в морозильній камері (щоб стало твердим).
    У чашу для замішування тіста просіяти борошно (приблизно 400 г). Додати 1/2 ч.л. солі. Перемішати.
    Натерти охолоджене вершкове масло на велику тертку. Перемішати до одержання однорідної маси.
    Вбити 1 велике куряче яйце.
    Додати сметану (жирність 15%).
    Замішати тісто (особливо сильно вимішувати не потрібно, достатньо сформувати тісто в єдину масу, яка тримає форму і не розсипається).
    Розділіть тісто приблизно на 8 частин (кульок) або більш однакових шматочків (все залежить від того, якого розміру буде ваш торт).
    Накрити тісто харчовою плівкою та відправити у морозильну камеру на 40-60 хвилин.
    Тонко розкотити кожну частину тіста (розгортаємо прямо на аркуші пергаментного паперу для випікання). Сформувати необхідну форму коржа (у нас кругла, тому обрізали корж за допомогою тарілки).
    Випікати кожен корж 8-10 хвилин при температурі 190 градусів.
    Обрізки тіста розкачати і відправити випікатися (виходить ще один корж, який підійде для приготування крихти).
    Приготування крему для торта:
    У невелику каструлю (2,5 л.) вбиваємо куряче яйце (2-3 шт. в залежності від розміру), додаємо склянку цукру (приблизно 230 г.), просіюємо борошно та крохмаль (по 1 ст.л. з гіркою) та додаємо ванільний цукор (20 г). Перемішуємо.
    Додаємо молоко (700 мл).
    Перемішуємо та відправляємо каструлю на вогонь.
    Варимо до загустіння маси, постійно помішуючи суміш.
    Забираємо каструлю з плити. Додаємо в гарячий крем вершкове масло (приблизно 50 г). Перемішуємо до повного розчинення олії.
    Накриваємо крем харчовою плівкою в контакт (щоб під плівкою не утворився конденсат).
    Відставляємо крем остигати. Крем повинен добре охолонути (як мінімум до кімнатної температури).
    Коли заварний крем охолоне, потрібно збити жирні вершки (33% або вище) до стійких піків.
    Вершки повинні бути дуже холодними (бажано охолодити і чашу, в якій будіть збивати вершки).
    Перемішати заварний крем (можна міксером).
    Додати до збитих вершків частинами (по 3-4 столові ложки) заварний крем. Щоразу перемішуємо крем та вершки до отримання однорідної маси.
    Пломбірний крем готовий!
    Складання торта:
    Змастити коржі кремом. Промазати верх та боки торта кремом.
    З одного коржа зробити крихту (подрібнити, наприклад, блендером). Посипати верх і боки торта крихтою.
    Відправляємо торт в холодильник на 4-6 годин.
    Торт Наполеон з ніжним пломбірним кремом готовий!
    Смачного!
Поділитись з друзями
Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: