Домашній торт Наполеон із листкового тіста із заварним кремом та вершками.
Інгредієнти
Порції: –+
- коржі для торта
- борошно 400 г.
- вершкове масло 200 г.
- крем 200 г.
- яйце куряче (велике) 1 шт
- сіль ½ ч.л.
- заварний крем
- молоко 700 мл
- куряче яйце 3 шт.
- крохмаль кукурудзяний 40 г
- борошно 40 г
- цукор 230 г
- ванільний цукор 20 г.
- вершкове масло 50 г.
- вершки 33% 500 мл
Кроки
-
Випікання коржів:
Масло попередньо охолодити в морозильній камері (щоб стало твердим).
У чашу для замішування тіста просіяти борошно (приблизно 400 г). Додати 1/2 ч.л. солі. Перемішати.
Натерти охолоджене вершкове масло на велику тертку. Перемішати до одержання однорідної маси.
Вбити 1 велике куряче яйце.
Додати сметану (жирність 15%).
Замішати тісто (особливо сильно вимішувати не потрібно, достатньо сформувати тісто в єдину масу, яка тримає форму і не розсипається).
Розділіть тісто приблизно на 8 частин (кульок) або більш однакових шматочків (все залежить від того, якого розміру буде ваш торт).
Накрити тісто харчовою плівкою та відправити у морозильну камеру на 40-60 хвилин.
Тонко розкотити кожну частину тіста (розгортаємо прямо на аркуші пергаментного паперу для випікання). Сформувати необхідну форму коржа (у нас кругла, тому обрізали корж за допомогою тарілки).
Випікати кожен корж 8-10 хвилин при температурі 190 градусів.
Обрізки тіста розкачати і відправити випікатися (виходить ще один корж, який підійде для приготування крихти).
Приготування крему для торта:
У невелику каструлю (2,5 л.) вбиваємо куряче яйце (2-3 шт. в залежності від розміру), додаємо склянку цукру (приблизно 230 г.), просіюємо борошно та крохмаль (по 1 ст.л. з гіркою) та додаємо ванільний цукор (20 г). Перемішуємо.
Додаємо молоко (700 мл).
Перемішуємо та відправляємо каструлю на вогонь.
Варимо до загустіння маси, постійно помішуючи суміш.
Забираємо каструлю з плити. Додаємо в гарячий крем вершкове масло (приблизно 50 г). Перемішуємо до повного розчинення олії.
Накриваємо крем харчовою плівкою в контакт (щоб під плівкою не утворився конденсат).
Відставляємо крем остигати. Крем повинен добре охолонути (як мінімум до кімнатної температури).
Коли заварний крем охолоне, потрібно збити жирні вершки (33% або вище) до стійких піків.
Вершки повинні бути дуже холодними (бажано охолодити і чашу, в якій будіть збивати вершки).
Перемішати заварний крем (можна міксером).
Додати до збитих вершків частинами (по 3-4 столові ложки) заварний крем. Щоразу перемішуємо крем та вершки до отримання однорідної маси.
Пломбірний крем готовий!
Складання торта:
Змастити коржі кремом. Промазати верх та боки торта кремом.
З одного коржа зробити крихту (подрібнити, наприклад, блендером). Посипати верх і боки торта крихтою.
Відправляємо торт в холодильник на 4-6 годин.
Торт Наполеон з ніжним пломбірним кремом готовий!
Смачного!