Духовка нам сьогодні не знадобиться. Готуватимемо торт Пломбір, без випічки.
На його приготування у мене пішло не більше 15 хвилин
Обов’язково приготуйте!
Інгредієнти
- молоко 700 мл
- цукор 180 г
- крохмаль кукурудзяний 60 г
- яйце 3 шт
- ванільний екстракт 1 ч.л.
- вершкове масло 160-180 г
- Печиво 12 шт
Кроки
-
У каструльку насипаю 180 г цукру (1 склянка).
Додаю 60 г кукурудзяного крохмалю (6 ст.л. без гірки).
Перемішую віночком.
Розбиваю 3 яйця.
І добре перемішую до однорідності.
Поступово невеликими порціями вливаю 700 мл молока. У мене молоко холодне, прямо з холодильника.
Добре перемішую та ставлю каструлю на плиту. -
Варю крем на середньому або маленькому вогні до загустіння.
Весь час помішую крем під час варіння, щоб він вийшов без грудочок і не підгорів.
Нам потрібно дочекатися, коли крем почне булькати. Зменште нагрівання до найменшого. І з моменту закипання я варю крем ще приблизно півхвилини, щоб у готовому кремі не було крохмального присмаку. -
Знімаю з вогню і перекладаю в миску, щоб крем швидше охолонув.
Крем охолонув. Ось такий, досить густий має вийти.
Але не дивлячись на те, що густий, подивіться, у нього все одно ніжна і гладка консистенція. -
Тепер у миску кладу 160 г вершкового масла кімнатної температури та збиваю його міксером до пишності.
Невеликими порціями додаю в масло заварний крем.
І продовжую збивати до однорідності.
Наприкінці додаю в крем чайну ложечку ванільного екстракту для аромату. -
Форму застилаю харчовою плівкою або ацетатною плівкою.
Викладаю половину печива.
І на печиво викладаю весь крем. -
Розрівнюю поверхню торта.
І постукаю формою, щоб крем добре заповнив усі порожнечі. -
Зверху викладаю 6 штучок печива, що залишилися. Для десертів без випічки я люблю використовувати печиво зі смаком топленого молока.
-
Накриваю торт целофановим пакетом і забираю в холодильник на 4 години, а можна на ніч.
Перевертаю торт на дошку чи блюдо. -
І нарізаю на порційні шматочки.
Смак цього торта просто приголомшливий!
Тільки уявіть: ніжний, що тане в роті заварний крем зі смаком Пломбіру і м’яке просочене кремом печиво – напрочуд смачне поєднання. -
І найголовніше, що приготувати цей божественний десерт – простіше простого та продукти завжди є на вашій кухні! У крем можна додати шматочки фруктів: банани та консервовані персики просто ідеально доповнять смак, хоча і без фруктів десерт дуже смачний.
-
Обов’язково приготуйте.
Ставте ЛАЙК, якщо вам сподобався рецепт Десерту і поділіться рецептом із друзями у соцмережах -
Смачного!