Всім привіт, друзі! Сьогодні готуємо смачні та дуже прості сметанні пирожки. Начинка буде із чорної смородини та найніжнішою сметанною заливкою. Дуже раджу їх приготувати, дуже ніжні та в міру солодкі виходить.
Інгредієнти
- тісто листкове 500 гр.
- куряче яйце 3 шт.
- цукор 90 гр.
- крохмаль кукурудзяний 1 ст.л.
- вершки (20%) 375 гр.
- ваніль
- смородина чорна 250 гр.
- цукор 1 ст.л.
- вода 50 мл.
Кроки
-
Почнемо з того, що приготуємо соус. Я використовуватиму чорну смородину, можна використовувати будь-яку ягоду. У каструльці з’єдную ягоди, цукор, воду, уварюю до м’якості ягід. Тепер блендерю і перетру через сито, щоб вийшло пюре без шкірки і даємо охолонути.
Зробимо сметанну заливку. До сметани, жирністю 20%, сюди ж додаємо цукру та кукурудзяний крохмаль, добре перемішуємо, суміш повинна вийде без грудочок. Тепер в сметанную масу вводимо яйця, додаємо по одному, перемішуємо і потім вводимо наступне яйце, так вводимо всі 3.
Як основу використовуватиму листкове тісто, так само можна використовувати пісочну основу. Це може бути печиво подрібнене з додаванням вершкового масла і пісочне тісто.
Тісто заздалегідь розморозила, тепер трохи розкочу і розріжу на 4 частини. Загалом цієї кількості інгредієнтів вистачить на 8 таких тістечок.
У паперові форми розкладаю тісто, добре розподіляю. Потім вниз наллю пюре з чорної смородини і зверху сметанну заливку. Ставимо в розігріту до 170 градусів духовку на 25-30 хвилин.
Готові пирожки остудити прикрашаємо за бажанням, я прикрасила ягодами і посипаємо цукровою пудрою.