Швидкий Хліб із цільнозернового борошна у духовці

Пропоную спекти швидкий у приготуванні, але від того не менш корисний, хліб із цільнозернового борошна з додаванням насіння льону, соняшника та кунжуту.

Кроки
Друк
  • У миску просіюємо 450 г цільнозернового борошна. Додаємо 20 г цукру та 8 г дріжджів (сухихи швидкодіючих). Все добре перемішуємо віночком.
  • Порційно додаємо 450 мл теплої, але не гарячої води і щоразу ретельно перемішуємо.
  • Накриваємо тісто рушником і відправляємо у тепле місце, щоб дріжджі почали працювати. На моїй кухні 27 градусів. Тісто підійшло за 15 хвилин.
  • Як наповнення використовуватиму насіння кунжуту, льону і соняшника (всього 150 г). Попередньо обсмажте їх на сухій сковороді на середньому вогні протягом 8-10 хвилин.
  • За цей час дріжджі зробили своє діло і тісто збільшилося в обсязі. Відправляємо в тісто обсмажене насіння (2 ст. л. залиште для того, щоб посипати хліб зверху) і додаємо 10 г солі. Все добре перемішуємо і включаємо розігрівати духовку до 200 градусів.
  • Розмір форми, в якій випікатиму, 27Х11 см, глибина – 7 см. Змащуємо її рослинним маслом і перекладаємо туди тісто. Розрівнюємо і посипаємо насінням, що залишилося.
  • Даємо тісту відпочити буквально 5-6 хвилин. Більш не потрібно – воно дуже добре піднімається. Відправляємо у духовку на 50 хвилин. Моя духовка працює у режимі “низ-верх” без конвекції.
  • Коли дістанете хліб із духовки, дайте йому трохи охолонути у формі, а потім перекладіть на решітку, щоб він там повністю охолонув. Смачного!
Поділитись з друзями
Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: