Пропоную спекти швидкий у приготуванні, але від того не менш корисний, хліб із цільнозернового борошна з додаванням насіння льону, соняшника та кунжуту.
Інгредієнти
Порції: –+
- борошно цільнозернове 450 г
- вода 450 мл
- дріжджі (сухі швидкодіючі) 8 г
- цукор 20 г
- сіль 10 г
- насіння (кунжут, льон, соняшник тощо) 150 г
Кроки
-
У миску просіюємо 450 г цільнозернового борошна. Додаємо 20 г цукру та 8 г дріжджів (сухихи швидкодіючих). Все добре перемішуємо віночком.
-
Порційно додаємо 450 мл теплої, але не гарячої води і щоразу ретельно перемішуємо.
-
Накриваємо тісто рушником і відправляємо у тепле місце, щоб дріжджі почали працювати. На моїй кухні 27 градусів. Тісто підійшло за 15 хвилин.
-
Як наповнення використовуватиму насіння кунжуту, льону і соняшника (всього 150 г). Попередньо обсмажте їх на сухій сковороді на середньому вогні протягом 8-10 хвилин.
-
За цей час дріжджі зробили своє діло і тісто збільшилося в обсязі. Відправляємо в тісто обсмажене насіння (2 ст. л. залиште для того, щоб посипати хліб зверху) і додаємо 10 г солі. Все добре перемішуємо і включаємо розігрівати духовку до 200 градусів.
-
Розмір форми, в якій випікатиму, 27Х11 см, глибина – 7 см. Змащуємо її рослинним маслом і перекладаємо туди тісто. Розрівнюємо і посипаємо насінням, що залишилося.
-
Даємо тісту відпочити буквально 5-6 хвилин. Більш не потрібно – воно дуже добре піднімається. Відправляємо у духовку на 50 хвилин. Моя духовка працює у режимі “низ-верх” без конвекції.
-
Коли дістанете хліб із духовки, дайте йому трохи охолонути у формі, а потім перекладіть на решітку, щоб він там повністю охолонув. Смачного!