Карамельний торт

Всім привіт, друзі! Сьогодні готуємо простий, але дуже смачний карамельний торт. М’які карамельні коржі та найсмачніший карамельний крем, до того ж готується цей торт дуже просто.

Інгредієнти
Кроки
Друк
  • Для початку відважимо сметану. У мене тут 800 грн. Сметани жирністю 20%. Беремо глибоку чашу, зверху встановлюємо друшляк, тепер чистий рушник або марлю, складену в кілька шарів, і виливаємо сметану. Накриваємо рушником або марлею, можна поставити груз у вигляді тарілочки та прибираємо в холодильник години на 2-3. Таким чином зайва рідина стече, що дозволить зробити густий крем без сторонніх загусників.
    Готуємо бісквіт. Яйця ділимо на жовтки та білки, тому що тісто буде досить важке через додавання карамелі та рослинної олії, краще білки та жовтки збити окремо. До білків додаємо сіль і починаємо збивати, поступово додаємо цукор, збиваємо до стійких глянцевих піків. На це пішло близько 10 хвилин. Подивіться яка маса вийшла.
    Окремо збиваємо жовтки. Додаємо олію без запаху, перемішуємо, холодну воду, карамель і добре перемішуємо. Тепер у борошно всипаємо сухі інгредієнти, це крохмаль та розпушувач. Все добре перемішуємо до однорідного тіста. Дивіться, який гарний колір дала карамель. Партіями додаємо збитий білок. Коли додали першу партію можна активно замішувати, а ось другу і третю замішуємо акуратно, намагаємося щоб тісто залишалося повітряним.
    Беремо форму у мене кільце діаметром 18 см. Дно я обтягнула фольгою, переливаємо тісто і ставимо у розігріту духовку до 180 градусів приблизно на 1 годину. Періодично заглядайте в духовку, перевіряєте тісто шпажкою, якщо верхівка починає підгоряти накрийте форму фольгою.
    Далі дістаємо наш бісквіт, обтягуємо харчовою плівкою та забираємо в холодильник на кілька годин. Це допоможе волозі розподілитися по бісквіту, а коржі при нарізанні менше кришитися.
    Ділимо наш корж на частини, в принципі у мене вийшло 4 повноцінні коржі. Але один я вирішила пустити на обсипання. Подивіться, яка красива структура всередині у нас.
    Робимо крем.
    Подивимося, що у нас із сметаною, зайву рідину зливаємо. Сметану з’єднуємо з карамеллю та перемішуємо. Крем готовий.
    Корж для обсипання подрібнюємо у блендері на крихту.
    Небагато крему залишимо для прикраси. Збираємо торт. Корж, потім крем, потім корж, потім крем та корж. Верх і боки торта обмазуємо кремом і посипаємо крихтою з бісквіту. Забираємо в холодильник. У мене він простояв ніч. Тепер прикрашаємо кремом, зверху посипаємо арахісом
Поділитись з друзями
Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: