Всі ми любимо пожувати щось смачне під час перегляду цікавого фільму. Тому сьогодні хочу поділитися ідеями трьох цікавих закусок під фільм і не лише під фільм, а просто для посиденьок із друзями.
Інгредієнти
Порції: –+
- для крабових паличок у фритюрі
- крабові палички 200 г
- сир голландський 100 г
- сухарі паніровочні 3 ст.л.
- паприка 1 ч.л.
- куряче яйце 1 шт
- соєвий соус 1 ст.л.
- вода 1 ст.л.
- борошно пшеничне 2 ст.л.
- олія для смаження
- для кілець кальмарів у клярі
- Кальмари 200 г
- соєвий соус 30 мл
- паприка 1 ч.л.
- чорний перець ½ ч.л.
- борошно пшеничне 3 ст.л.
- крохмаль кукурудзяний 3 ст.л.
- розпушувач тіста ½ ч.л.
- сіль ½ ч.л.
- вода газована 100 мл
- олія для смаження
- для адигейського сиру в норі
- нори 1 шт
- сир адигейський 100 г
- вода 70 мл
- коріандр 1 ч.л.
- чорний перець ½ ч.л.
- борошно пшеничне 50 г
- сіль ½ ч.л.
- олія для смаження
Кроки
-
Перша закуска крабові палички із сиром у фритюрі.
Спочатку замішуємо кляр на основі з яйця, соєвого соусу та борошна.
Щоб закуска була хрумкою змішаємо панірувальні сухарі з копченою паприкою.
Сир нарізаємо брусочками довгою як крабова паличка, завтовшки 1х1 см.
Крабові палички розгортаємо.
Потім загортаємо брусочки сиру в крабові палички. Можна, звичайно, не морочитися, а просто посмажити крабові палиці в клярі.
Підготовлені палички обволікаємо в кляр, потім у панірувальні сухарі. -
Смажимо в добре розігрітій рослинній олії до золотистої скоринки.
Подаємо з улюбленими соусами. -
Наступна закуска кільця кальмара у клярі.
Тушку кальмара заливаємо окропом, щоб потім можна було легко почистити від плівок.
Очищений кальмар нарізаємо кільцями.
Щоб кільця були смачнішими, маринуємо їх у соєвому соусі з копченою паприкою та чорним перцем.
Поки вони маринуються готуємо кляр.
Для цього замішуємо борошно, крохмаль, розпушувач, сіль. Додаємо воду та замішуємо кляр.
Підготовлені кільця опускаємо в кляр і смажимо у великій кількості олії до золотистої скоринки. -
Готові кільця кальмара при подачі посипаємо копченою паприкою та кунжутом. Подаємо із соусом теріяки.
-
Наступна закуска дуже незвична, саме смажений адигейський сир у листах норі.
Спочатку готуємо кляр – змішуємо борошно, сіль, мелений коріандр та чорний перець.
Додаємо воду та замішуємо до однорідності. Залишаємо убік і готуємо сир.
Нарізаємо його шириною приблизно 2х4 см та товщиною 1 см.
Листи норі нарізаємо на довгі смужки шириною 1 див.
Щоб норі можна було обернути сир, змочуємо пару секунд у воді.
Загортаємо середину сиру в норі. -
Смажити таку закуску на сковороді.
Сир обмочуємо в кляр з двох сторін і обсмажуємо на сковороді в невеликій кількості рослинної олії до золотистої скориночки.
Подавати таку закуску із соєвим соусом. -
Смачного!