Домашній "Твікс" (пісочне печиво з вареним згущеним молоком і шоколадом)

Ви любите Твікс? А чи знали, що його легко можна приготувати прямо на вашій кухні?
Усі інгредієнти вже є у Вас вдома! Набагато смачніше, ніж у магазині та жодної хімії. Від оригіналу не відрізнити!
І готується швидко та просто! 😍

Кроки
Друк
  • Борошно із сіллю просіяти в чашу кухонного комбайна або на велику дошку.
    Додати цукор чи цукрову пудру.
  • Покласти нарізане кубиками охолоджене вершкове масло.
  • Порубати борошно з вершковим маслом в кухонному комбайні до стану великої крихти.
  • Додати в тісто 1-2 жовтки.
  • І швидко перемішати тісто.
    Покласти 1-2 столові ложки сметани (можна замінити сметану водою, вершками тощо).
  • Перемішати тісто – має вийти густа розсипчаста суміш (однорідності домагатися не потрібно).
  • Тісто, при цьому, легко ліпиться (якщо ні – додати ще трохи сметани, вершків чи води).
  • Отриману тістяну крихту викласти у застелену пергаментом форму для запікання.
  • Поступово розподілити тісто за формою, утрамбувати руками і наколоти вилкою.
  • Забрати форму з тістом на 10 хвилин у морозилку або на 20-30 хвилин у холодильник.
    Нагріти духовку до 180 °C.
    Вийняти форму з тістом з холодильника, поставити в розігріту духовку і випікати 20 хвилин до легкої золотистості.
    Вийняти піскову основу та остудити.
  • Приготувати карамель .
    У невелику товстодонну(!) сталеву каструлю вилити згущене молоко і додати шматочок вершкового масла.
    Поставити каструлю зі згущеним молоком на мінімальний(!) вогонь і варити, постійно помішуючи дерев’яною лопаткою, від 7 до 20 хвилин (час приготування залежить від товщини сталі каструлі та інтенсивності нагріву).
    У процесі приготування згущене молоко густітиме і набуде легкого карамельного відтінку.
    Карамель починає трохи темніти.
  • Продовжуємо варити карамель, вона стає ще трохи темнішою.
  • Готове варене згущене молоко (карамель) набуває світлого карамельного кольору і стає ще густішим.
  • Як тільки зняли варене згущене молоко з вогню – воно починає швидко остигати і густіти (в охолодженому вигляді нагадує іриску).
  • Розподілили карамель по поверхні коржа.
  • Розтопити шоколад .
    У чисту суху(!) миску покласти розламаний на шматочки або дрібно подрібнений ножем шоколад (приблизно 50 г шоколаду поламати та відкласти убік).
    Поставити миску з шоколадом на киплячу водяну баню.
  • Нагрівати шоколад на водяній бані, доки він не почне добре танути (1-2 хвилини).
    Залишити миску на водяній бані, але вимкнути вогонь.
    Додати до розтопленого шоколаду відкладені 50 г шоколаду.
    Перемішувати, доки шоколад повністю не розплавиться.
  • Акуратно зняти миску з водяної бані, намагаючись, щоб жодна крапля води не потрапила в шоколад.
    Вилити розтоплений шоколад на корж.
  • І розрівняти поверхню.
  • Забрати печиво в холодильник на 10-30 хвилин і охолодити.
    Загалом із цієї порції у мене вийшло 12 батончиків Твікс. І як бачите, часу на приготування ми витратили зовсім небагато.
    Все дуже швидко, просто, а продукти можна купити у найближчому магазині.
    Їсти можна відразу, а також батончики довго зберігаються і не псуються, можна зберігати в кухонній шафці хоч тиждень, але я дуже сумніваюся, що вони у вас стільки проживуть. Такі ласощі, довго не затримуються))
  • На смак батончики дуже нагадують оригінальний Твікс, а виходять набагато дешевше і в чомусь навіть корисніше, тому що ви самі приготували їх з натуральних продуктів: натурального згущеного молока, пісочного коржа і шоколаду без хімії і будь-яких добавок.
    Обов’язково приготуйте домашній Твікс за цим рецептом.
  • Смачного!
Поділитись з друзями
Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: