Ви любите Твікс? А чи знали, що його легко можна приготувати прямо на вашій кухні?
Усі інгредієнти вже є у Вас вдома! Набагато смачніше, ніж у магазині та жодної хімії. Від оригіналу не відрізнити!
І готується швидко та просто!
Інгредієнти
- тісто:
- борошно 150 г
- вершкове масло (добре охолоджене) 80 г
- цукор чи цукрова пудра 50 г
- яєчні жовтки 1-2 шт
- сметана (можна замінити яєчними жовтками, вершками або холодною водою) 1-2 ст.л.
- сіль
- Начинка:
- згущене молоко 1-1.5 банки
- вершкове масло 15 г
- шоколад (молочний/або молочний + гіркий) 200-250 г
Кроки
-
Борошно із сіллю просіяти в чашу кухонного комбайна або на велику дошку.
Додати цукор чи цукрову пудру. -
Покласти нарізане кубиками охолоджене вершкове масло.
-
Порубати борошно з вершковим маслом в кухонному комбайні до стану великої крихти.
-
Додати в тісто 1-2 жовтки.
-
І швидко перемішати тісто.
Покласти 1-2 столові ложки сметани (можна замінити сметану водою, вершками тощо). -
Перемішати тісто – має вийти густа розсипчаста суміш (однорідності домагатися не потрібно).
-
Тісто, при цьому, легко ліпиться (якщо ні – додати ще трохи сметани, вершків чи води).
-
Отриману тістяну крихту викласти у застелену пергаментом форму для запікання.
-
Поступово розподілити тісто за формою, утрамбувати руками і наколоти вилкою.
-
Забрати форму з тістом на 10 хвилин у морозилку або на 20-30 хвилин у холодильник.
Нагріти духовку до 180 °C.
Вийняти форму з тістом з холодильника, поставити в розігріту духовку і випікати 20 хвилин до легкої золотистості.
Вийняти піскову основу та остудити. -
Приготувати карамель .
У невелику товстодонну(!) сталеву каструлю вилити згущене молоко і додати шматочок вершкового масла.
Поставити каструлю зі згущеним молоком на мінімальний(!) вогонь і варити, постійно помішуючи дерев’яною лопаткою, від 7 до 20 хвилин (час приготування залежить від товщини сталі каструлі та інтенсивності нагріву).
У процесі приготування згущене молоко густітиме і набуде легкого карамельного відтінку.
Карамель починає трохи темніти. -
Продовжуємо варити карамель, вона стає ще трохи темнішою.
-
Готове варене згущене молоко (карамель) набуває світлого карамельного кольору і стає ще густішим.
-
Як тільки зняли варене згущене молоко з вогню – воно починає швидко остигати і густіти (в охолодженому вигляді нагадує іриску).
-
Розподілили карамель по поверхні коржа.
-
Розтопити шоколад .
У чисту суху(!) миску покласти розламаний на шматочки або дрібно подрібнений ножем шоколад (приблизно 50 г шоколаду поламати та відкласти убік).
Поставити миску з шоколадом на киплячу водяну баню. -
Нагрівати шоколад на водяній бані, доки він не почне добре танути (1-2 хвилини).
Залишити миску на водяній бані, але вимкнути вогонь.
Додати до розтопленого шоколаду відкладені 50 г шоколаду.
Перемішувати, доки шоколад повністю не розплавиться. -
Акуратно зняти миску з водяної бані, намагаючись, щоб жодна крапля води не потрапила в шоколад.
Вилити розтоплений шоколад на корж. -
І розрівняти поверхню.
-
Забрати печиво в холодильник на 10-30 хвилин і охолодити.
Загалом із цієї порції у мене вийшло 12 батончиків Твікс. І як бачите, часу на приготування ми витратили зовсім небагато.
Все дуже швидко, просто, а продукти можна купити у найближчому магазині.
Їсти можна відразу, а також батончики довго зберігаються і не псуються, можна зберігати в кухонній шафці хоч тиждень, але я дуже сумніваюся, що вони у вас стільки проживуть. Такі ласощі, довго не затримуються)) -
На смак батончики дуже нагадують оригінальний Твікс, а виходять набагато дешевше і в чомусь навіть корисніше, тому що ви самі приготували їх з натуральних продуктів: натурального згущеного молока, пісочного коржа і шоколаду без хімії і будь-яких добавок.
Обов’язково приготуйте домашній Твікс за цим рецептом. -
Смачного!