Холодець – традиційна страва у нашій родині. Холодці люблю різні, особливо з птахом, але сьогодні хочу поділитися рецептом домашнього холодця зі свинячою рулькою та яловичиною.
Інгредієнти
Порції: –+
- свиняча рулька 2.5 кг
- свинячі ніжки 1 кг
- яловичина на кістки 1.5 кг
- морква 3 шт
- цибуля ріпчаста 2 шт
- часник 1 гол
- лавровий лист 5 шт
- зерна гірчиці 20 шт
- чорний перець горошком 10 шт
- гвоздика 10 шт
- сіль 2 ст.л.
Кроки
-
Підготуємо м’ясо. Яловичину помиємо, свинячі ніжки пошкребемо, видалимо пальці і помістимо в каструлю. Укладаємо м’ясо в каструлю і заливаємо водою так, щоб вода повністю покривала м’ясо (на таку кількість м’яса пішло 4 літри води). Ставимо каструлю на плиту. Коли вода закипить, повністю зливаю воду, мию м’ясо та мию каструлю. Помите м’ясо, з якого вже не йтиме піна, знову заливаю водою і ставлю на плиту. Коли вода повторно закипить, робимо мінімальний нагрівання і томимо м’ясо під кришкою 4 години. Додаємо моркву, порізану крупно, цибулю і всі спеції, крім лаврового листа, і томимо м’ясо ще 1 годину. Додаємо лавровий лист та сіль, кип’ятимо все разом ще 30 хвилин. Знімаємо м’ясо з вогню, витягуємо його та проціджуємо бульйон. Даємо м’ясу і бульйону охолонути, м’ясо, що остигло, розбираємо на волокна і викладаємо його в судочки (лотки) або тарілки. Часник пропускаємо через прес та викладаємо зверху на м’ясо. Заливаємо бульйоном і відправляємо на холод до повного застигання холодця. Застиглий холод подаємо до святкового столу або в судочках, або перевернувши його на блюдо. Холодець зі свинячою рулькою та яловичиною готовий! Докладніший рецепт приготування дивіться на відео. Смачного!