Такий рецепт Наполеона, ви ще точно не куштували! І чому я не здогадалася про цей спосіб раніше?
А ви любите Наполеон? Думаю, мало серед нас тих, хто не любить цей смачний торт. І сьогодні готуємо найсмачніший лінивий Наполеон Без Випічки, Всього за 15 хвилин!
Жодної метушні з тістом і розкочуванням коржів – все швидко і геніально просто, як ви і любите.
Консистенція коржів для швидкого Наполеона звичайно відрізняється від класичного торта, але коли гості на порозі – цей рецепт може стати справжньою Паличкою-виручалочкою для господині. Головне. що готується торт швидко і виходить смачна випічка до чаю.
Інгредієнти
- лаваш 300 г (1 упаковка из 3 листов)
- молоко 1 л
- яйце 4 шт
- крохмаль кукурудзяний 70 г (3-3,5 ст.л. с хорошей горкой)
- цукор 200 г (1 стакан с горкой)
- ванільний цукор 2 ч.л.
- вершки 33% 200 г (1 стакан)
Кроки
-
Спочатку приготуємо крем.
І чесно кажучи, крім крему, нам, по суті, більше нічого не доведеться готувати
У каструлю насипаю 200 г цукру – це 1 склянка цукру з гіркою.
До цукру додаю 70 г крохмалю.
І додам 2 пакетики ванільного цукру – це 2 ч.л.
Тортик вийде досить пристойного розміру, тому беру якомога більше ванілі – тоді аромат у крему просто божественний.
Все добре перемішаю за допомогою вінчика.
І сюди ж розбиваю 4 яйця. Яйця беру середнього розміру.
Яйця змішую з цукром та крохмалем.
Потроху вливаю молоко – 1 літр.
І перемішую.
Якщо молоко додавати поступово, то грудочки у кремі не утворюються. -
Ставлю крем на плиту на середній чи маленький вогонь.
І варимо заварний крем для наполеону, поки він не загусне.
У процесі варіння постійно помішуємо ложкою або віночком. Інакше, якщо не перемішувати, крем може підгоріти, тому буквально 5 хвилин доведеться провести біля плити. Але повірте, це найскладніше у цьому рецепті))
Коли крем закипів, я даю йому покипіти півхвилинки, тоді в готовому кремі не буде крохмального присмаку.
Заварний крем для Наполеона вже готовий. -
Знімаю крем із вогню.
І відразу перелию у велику миску, щоб крем швидше остигнув.
.
Порада. А для того, щоб крем остигнув ще швидше, я беру іншу миску, наливаю в неї холодну воду, можна ще лід покласти або, наприклад, пакет з якимось заморозком з морозилки, і ставлю зверху миску з кремом – так крем охолоне буквально за 10-15 хвилин. -
А поки остигає крем, ми займемося коржами для нашого швидкого та лінивого Наполеона.
І сьогодні я пропоную вам спробувати найгеніальніші коржі)) Замість коржів у нас буде – звичайний лаваш!
Беру упаковку лаваша. У моїй упаковці 3 листи, а вага рівно 300 г.
Розрізаю кожен лист лаваша навпіл. Можна ще раз розрізати навпіл – це залежить від того, якого розміру готовий тортик ви хочете отримати. -
І все, що потрібно, це трохи підсушити листи лаваша в духовці.
Для цього розкладаю їх на решітці та відправляю в духовку на 5-7 хвилин. Температура духовки – 180 градусів.
.
Порада. Напевно, лаваш можна і не підсушувати в духовці, але завдяки запіканню, лаваш набуває приємного горіхового смаку і справді стає схожим на коржі справжнього наполеону.
.
Ось так лаваш підсушився і трохи підрум’янився – дістаю його з духовки та залишаю коржі остигати. -
Заварний крем вже добре охолонув.
Залишилося тільки додати до крему збиті вершки або вершкове масло.
Беру 200 г холодних вершків і збиваю у міцну піну.
Вершки обов’язково потрібно добре охолодити – так вони швидко, легко та без проблем збиваються. Мої вершки жирністю 33%.
Якщо, наприклад, у вас немає можливості купити вершки або ви їх просто не любите, замість вершків ви можете взяти вершкове масло, збити його міксером до пишності і змішати з кремом.
Ось така консистенція вийшла у вершків. -
І тепер додаю збиті вершки до крему та перемішую.
-
Крем готовий.
Подивіться який ніжний та однорідний він у нас вийшов. -
Можна збирати наполеон.
Корж із лаваша змащую кремом.
Накриваю іншим коржем.
І так чергую, поки не зберу весь торт.
Порада. Якщо у вас якісь коржі лаваша трохи вигнулися і зігнулися, ви можете просто придавити їх рукою, не важливо якщо корж трісне, зате він рівненько ляже, його легко буде змастити кремом і він швидко і добре просочиться. -
І коли я зібрала тортик, щоб він ще краще і швидше просочився і вийшов гарної рівної форми, я покладу на нього обробну дошку, придавлю невеликим вантажем і приберу на кілька годин в холодильник – за цей час він добре просочиться. Головне, щоб вантаж був не надто важким, інакше якщо вантаж важкий – він видавить із торта весь крем.
-
І поки тортик просочується в холодильнику, я підсушила ще кілька листів лаваша для обсипання верху наполеону.
Я потримала коржі трохи довше у духовці, щоб вони добре зарум’янилися. -
Тепер беру звичайну качалку і ось так проходжуся по них качалкою. Подивіться-яка чудова крихта для обсипання виходить))
-
Дістаю торт із холодильника і обсипаю боки та верх торта крихтами з коржа.
-
Подивіться який наполеон у нас вийшов, на мою думку виглядає просто чудово!
Звичайно, якщо ви поспішайте, то можна дати торту настоятися в холодильнику лише кілька годин. Але якщо у вас є час, то краще дайте йому просочитися протягом ночі – тоді він буде ще ніжнішим і просоченішим. -
Мій наполеон вийшов розміром 20 х 17 см.
Я зробила торт досить високим, тому крему приготувала спеціально більше, щоб добре просочити кремом кожен корж – тому що я люблю дуже просочені торти і зовсім не люблю коли торт сухий. -
Друзі, це просто відмінний лінивий та швидкий рецепт Наполеона, коли у вас мало часу і немає часу півдня стояти біля плити та розкочувати коржі для класичного наполеону. Тож обов’язково спробуйте. Я певна, що вам сподобається.
-
Коржі повністю просочуються кремом, смак лаваша не відчувається, хоча консистенція відрізняється від справжніх коржів для наполеону, зате лаваш так економить час, що цей рецепт на 100% заслуговує на вашу увагу.
У цьому торті чудово відчувається неймовірний смак і аромат ванільного заварного крему, за смаком дуже нагадує морозиво пломбір у вафельних стаканчиках. Пам”ятаєте таке, так?
Отже, обов’язково приготуйте цей наполеон. Такий смачний, швидкий і лінивий тортик обов’язково потрібно спробувати. -
Смачного!