Оладки з креветок – це справжні ласощі! Інгредієнти найпростіші! Оладки виходять хрумкі по краях і м’які всередині! Що приготувати з креветок швидко та смачно? Однозначно ці смачні оладки !
Інгредієнти
Порції: –+
- Креветки 150 г
- борошно пшеничне 100 г
- цибуля ріпчаста (вагою від 40 до 60 гр.) 1 шт
- мінеральна вода 250 мл
- зелень петрушки ⅓ пучка
- сіль ½ ч.л.
- Соняшникова олія 3 ст.л.
- Оливкова олія 5 ст.л.
Кроки
-
1. Беремо 150 г креветок, очищаємо від панцирів і дрібно нарізаємо до стану “фаршу”.
2. Нарізаємо дуже дрібно маленьку цибулину або підлогу цибулини.
3. Дрібно нарізаємо зелень кропу або петрушки (за смаком).
4. Вливаємо в ємність мінеральну воду і додаємо сіль. Перемішуємо. -
5. Невеликими порціями всипаємо борошно і перемішуємо дуже ретельно, щоб вийшла однорідна маса. Маса буде рідка.
6. Відправляємо в масу нарізані креветки, цибулю та зелень. Перемішуємо, щоб змішалися всі інгредієнти.
7. На плиті розігріваємо сковороду, додаємо соняшникову та оливкову олію. За допомогою великої ложки або половника беремо трохи маси і формуємо невеликі оладки. Вони мають бути плоскими. Смажимо з двох боків до золотистої скоринки.
8. Перекладаємо на серветки, щоб забрати зайвий жир. Подаємо до столу гарячими.
Смачного!