Домашня піца з яєчнею, на сковороді (без духовки)

Здрастуйте, товариші Кулінари! Безперечні переваги рецепту: цікаве тісто , варіативність начинки, приготування “піци” у сковороді і, як опція, яєчня на вершині:)

Інгредієнти
Кроки
Друк
  • Нарізаємо трохи карбонаду (або ковбаси, або шинки) дрібними кубиками (3-4 кружечки).
    Складаємо у миску.
  • Половину болгарського перцю також нарізаємо дрібними кубиками і додаємо до карбонаду.
  • Пару-трійку зубчиків часнику нарізаємо дуже дрібно і додаємо до інших інгредієнтів.
  • І половинку кримської (не обов’язково кримської) цибулини нарізаємо і додаємо в ту ж миску.
  • Перемішуємо все руками, щоб шматочки цибулі розподілилися і перемішалися з рештою всієї начинки.
  • Приблизно 120 г сиру натираємо на дрібній терці і складаємо в іншу миску.
  • У третій мисці змішуємо 2 столові ложки сметани та 2 столові ложки майонезу.
  • Додаємо одне яйце, сіль та перець. Коли будете солити, не забувайте, що солоний майонез.
    Все знову добре перемішуємо.
  • Тепер нам треба додати 4 столові ложки борошна. Я вважаю за краще втручати кожну ложку борошна окремо.
    Тісто має вийти як густа сметана.
  • Беремо холодну сковороду діаметром 24 см.
    Наливаємо в неї трохи олії.
    Виливаємо або викладаємо в неї тісто, залежно від того, наскільки густою консистенцією воно в результаті вийшло.
    Тісто у сковороді розрівнюємо ложкою.
  • Тепер нам нашу (ще рідку) майбутню основу піци потрібно змастити томатним соусом. Найпростіше використовувати для цього однорідний кетчуп без шматочків.
    Кетчуп наносимо на рідке тісто спіраллю або зигзагами.
    І обережно розмазуємо його ложкою по поверхні тіста.
  • Зверху розподіляємо половину натертого сиру.
  • Поверх сиру розподіляємо начинку.
  • Посипаємо другою половиною сиру.
  • Нам залишилося додати до нашої а-ля піцу три яйця. На поверхні начинки потрібно зробити три ледь помітні заглиблення, трошки розгребти начинку.
    І, розбиваючи яйця в окрему миску, виливаємо їх на піцу. Трохи солимо.
  • Ставимо сковороду на конфорку, закриваємо її кришкою і включаємо конфорку приблизно на половину її потужності або трохи менше. У мене 4 із дев’яти можливих одиниць.
    Печемо доти, доки яйця не придбають бажану консистенцію – це може зайняти до півгодини. Яйця можна запікати до дуже міцного стану, а можна буквально лише до побіління – кому як подобається. І зайняти це може дійсно більше 20-ти хвилин, тому що на повільному вогні (щоб не спалити основу нашої а-ля піци, поки все, що вище за неї, намагається пропікатися).
  • Приємного апетиту і не бійтеся експериментувати!
Поділитись з друзями
Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: