Здрастуйте, товариші Кулінари! Безперечні переваги рецепту: цікаве тісто , варіативність начинки, приготування “піци” у сковороді і, як опція, яєчня на вершині:)
Інгредієнти
- яйця 4 шт.
- сир 120 г
- Карбонад (ковбаса, шинка) 3-4 кружка
- Болгарський перець ½ шт.
- Цибулина (кримська або салатна) ½ шт.
- часник 2-3 шт.
- борошно 4 ст.л.
- крем 2 ст.л.
- майонез 2 ст.л.
- кетчуп до смаку
- сіль до смаку
- Перець до смаку
- рослинна олія для запікання
Кроки
-
Нарізаємо трохи карбонаду (або ковбаси, або шинки) дрібними кубиками (3-4 кружечки).
Складаємо у миску. -
Половину болгарського перцю також нарізаємо дрібними кубиками і додаємо до карбонаду.
-
Пару-трійку зубчиків часнику нарізаємо дуже дрібно і додаємо до інших інгредієнтів.
-
І половинку кримської (не обов’язково кримської) цибулини нарізаємо і додаємо в ту ж миску.
-
Перемішуємо все руками, щоб шматочки цибулі розподілилися і перемішалися з рештою всієї начинки.
-
Приблизно 120 г сиру натираємо на дрібній терці і складаємо в іншу миску.
-
У третій мисці змішуємо 2 столові ложки сметани та 2 столові ложки майонезу.
-
Додаємо одне яйце, сіль та перець. Коли будете солити, не забувайте, що солоний майонез.
Все знову добре перемішуємо. -
Тепер нам треба додати 4 столові ложки борошна. Я вважаю за краще втручати кожну ложку борошна окремо.
Тісто має вийти як густа сметана. -
Беремо холодну сковороду діаметром 24 см.
Наливаємо в неї трохи олії.
Виливаємо або викладаємо в неї тісто, залежно від того, наскільки густою консистенцією воно в результаті вийшло.
Тісто у сковороді розрівнюємо ложкою. -
Тепер нам нашу (ще рідку) майбутню основу піци потрібно змастити томатним соусом. Найпростіше використовувати для цього однорідний кетчуп без шматочків.
Кетчуп наносимо на рідке тісто спіраллю або зигзагами.
І обережно розмазуємо його ложкою по поверхні тіста. -
Зверху розподіляємо половину натертого сиру.
-
Поверх сиру розподіляємо начинку.
-
Посипаємо другою половиною сиру.
-
Нам залишилося додати до нашої а-ля піцу три яйця. На поверхні начинки потрібно зробити три ледь помітні заглиблення, трошки розгребти начинку.
І, розбиваючи яйця в окрему миску, виливаємо їх на піцу. Трохи солимо. -
Ставимо сковороду на конфорку, закриваємо її кришкою і включаємо конфорку приблизно на половину її потужності або трохи менше. У мене 4 із дев’яти можливих одиниць.
Печемо доти, доки яйця не придбають бажану консистенцію – це може зайняти до півгодини. Яйця можна запікати до дуже міцного стану, а можна буквально лише до побіління – кому як подобається. І зайняти це може дійсно більше 20-ти хвилин, тому що на повільному вогні (щоб не спалити основу нашої а-ля піци, поки все, що вище за неї, намагається пропікатися). -
Приємного апетиту і не бійтеся експериментувати!