У мене для вас чергова смачна страва. Красивий, смачний та легкий у приготуванні пиріг. Поєднання продуктів – родзинки, горіхи та мак. Солодкий родзинки, хрумкі горішки і звичайно ж зерна маку, роблять будь-яку випічку просто чудовою.
Інгредієнти
Порції: –+
- для пирога
- сиркова маса 600 г
- куряче яйце 2 шт
- цукор коричневий 4 ст.л.
- сіль дрібка
- ваніль 2 г
- родзинки 50 г
- горіхи волоські 50 г
- Мак 50 г
- лаваш 2 шт
- крем 2 ст.л.
- рослинна олія 1 ст.л.
Кроки
-
1. Родзинки заливаю теплою водою, щоб вони злегка розм’якли, горіхи подрібнюю, але не дрібно.
2. У глибокій мисці змішую сир, яйця, коричневий цукор, сіль, ваніль, все добре перемішую виделкою до однорідності.
3. Сирну масу поділяю на три рівні частини та розкладаю по трьох салатниках.
4. У перший салатник кладу горіхи, у другий – родзинки, і в третій – мак, перемішую вміст кожного салатника.
5. Лаваш нарізаю на кола діаметром 16 см за допомогою тарілки.
6. Беру кондитерське кільце, дно формую з невеликого шматочка фольги, а усередину кладу підготовлений круглий лист пергаменту діаметром 16 см, щоб пиріг не чіплявся до фольги в процесі випікання.
7. Боки форми змащу рослинною олією.
8. Збираю пиріг: на дно кладу перший лист лаваша, зверху наношу сирну начинку з горіхами і рівномірно розподіляю. Кладу наступний лист лаваша змащу начинкою з маку, далі кладу третій лист лаваша і на нього викладаю останню начинку з сиру та родзинок. Накриваю пиріг останнім листом лаваша та змащую сметаною.
9. Випікаю за температури 180С, 30 хвилин.