Сирна запіканка – дуже популярна і корисна страва, яку можна зустріти в дитячому садку або шкільній їдальні.
Інгредієнти
- для рецепту
- Сир кисломолочний 600 г
- куряче яйце 3 шт
- манна крупа 3 ст.л.
- вершкове масло 3 ст.л.
- цукор 3 ст.л.
- ванілін ½ ч.л.
- сіль ½ ч.л.
- Сметана 3 ст.л.
Кроки
-
Відокремити яєчний жовток від білка.
До жовтків додати цукор та ванілін. Перемішати
У чашу з сиром додати суміш із яєчних жовтків, манку, сметану та розтоплене вершкове масло. Перемішати до одержання однорідної суміші.
До білків додати щіпку солі. Збити білки до стійких піків.
Додати збиті білки до сирної маси. Перемішати.
Форму для запікання змастити вершковим маслом.
Сирне тісто відправити у форму для запікання. Розподілити рівномірним шаром.
Випікаємо протягом 1 години за 160 градусів.
Далі збільшити температуру до 180 градусів і випікати приблизно 30 хвилин. Разом загальний час випікання приблизно – 1 година 30 хвилин (час випікання може бути трохи меншим або більшим в залежності від особливостей духової шафи). Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою.
Залишити запіканку трохи охолонути і можна подавати.
При охолодженні запіканка дасть усадку. Осяде приблизно на 1/3 (величина усадки залежить від жирності сиру, чим жирніший сир, тим менше усадка).
Смачного!