Всім привіт! Пропоную приготувати сир у домашніх умовах. Сир готується з доступних продуктів, до того ж такий сир буде корисним та цілком натуральним. Якщо Ви жодного разу не готували сир удома, то рекомендую почати із цього простого рецепту. Для приготування сиру бажано використовувати домашнє молоко, але не обов’язково.
Кроки
-
1. Молоко наливаємо в каструлю, додаємо сіль, добре перемішуємо і відправляємо на плиту. Доводимо молоко до кипіння.
2. В окремій мисці з’єднуємо йогурт або сметану з яйцями, добре перемішуємо до однорідного стану віночком. Отриману масу, тонким струмком вливаємо в кипляче молоко. Варимо переодично помішуючи близько 5 хвилин марлею. Коли з’являться великі пластівці знімаємо з вогню і проціджуємо через марлю. Добре віджимаємо, щільно зав’язуємо марлю, накриваємо тарілкою і ставимо на ніч під гніт, прибравши в холодильник.
Сир готовий! Усім приємного апетиту та відмінного настрою!