Не можу не поділитися з вами рецептом шалено смачного печива!
Готуватимемо домашні слойки на кефірі “Наполеон”!
Продукти знадобляться найпростіші і завжди знайдуться у вас вдома.
Друзі, якщо вам сподобалося відео, напишіть будь ласка у коментарях: “Хочу Наполеон!”
Інгредієнти
- Тісто на кефірі:
- вершкове масло 250 г
- Кефір 250 мл
- Борошно 500 г
- сіль дрібка
- Начинка:
- Борошно 120 г
- сaxap 150 г
- ванільний цукор 10 г
- вершкове масло 150 г
Кроки
-
Швидко замішую тісто і збираю у кулю.
Довго місити не треба.
Загортаю в харчову плівку і забираю на годину в холодильник. -
Готую Начинку :
Просіюю 120 г борошна.
Додаю 100 г цукру.
10 г ванільного цукру.
Натираю 150 г вершкового масла|мастила|.
Все перетираю в дрібну крихту руками.
І прибираю у холодильник. -
Поділяю тісто на 6 рівних частин.
Розкочую кожну частину товщиною приблизно 1,5 мм (трохи підпилюю борошном).
Тісто приголомшливе, еластичне, тонке, працювати з ним одне задоволення. -
На пергамент кладу пласт тесту.
Начинку (кришку) візуально поділяю на 5 рівних частин.
Посипаю тісто однією п'ятою частиною крихти. -
Накриваю наступним розкоченим пластом тіста.
-
Таким чином, чергують шари.
Останній пласт тіста розкочую трохи ширше, ніж попередні.
Накриваю останнім шаром тіста.
Повертаю краї пирога вниз – надаю прямокутну форму.
Нарізаю на шарування за допомогою гострого ножа. -
Випікаю при температурі 180ºC близько 40-45 хвилин до золотистого кольору. Час та температуру випічки даю орієнтовно.
-
Ви тільки подивіться, що це не просто домашня випічка, це шедевр! Швидко, просто і смачно! Обов'язково приготуйте, за вуха не відтягнеш, гарантую!
-
А вам сподобалися слойки? Напишіть у коментарях.
Дякую вам за лайки та теплі слова, ваша підтримка дуже важлива для мене -
-
Смачного!