Густий, наваристий гречаний суп з м’ясом. Дуже смачний.
Інгредієнти
Порції: –+
- свинина 300 г
- Картопля 3-4 шт
- морква 1 шт
- цибуля ріпчаста 1 шт
- перець болгарський ½ шт
- зелень 10 г
- лавровий лист 1-2 шт
- сіль за смаком
Кроки
-
М’ясо нарізати маленькими шматочками і обсмажити на сковороді до рум’яного стану. Перекласти в каструлю з водою та нехай м’ясо вариться 15-20 хвилин.
-
Картоплю почистити і нарізати невеликими кубиками. Додати картопля в бульйон.
-
Для засмаження: цибуля та морква. Їх почистити, цибулю дрібно порізати, моркву потерти на дрібній терці. На сковороді обсмажити цибулю до рум’яного стану, додати моркву і обсмажити всі разом 2-3 хвилини.
-
Гречку добре промити.
-
У гречаний суп можна додати трохи болгарського перцю. Його нарізати невеликою соломкою.
-
Все додати в каструлю хвилин через 8-10 після додавання картоплі. Посолити на смак і можна додати лавровий лист. Варити до повної готовності всіх інгредієнтів – 10-12 хвилин. Наприкінці приготування порізати зелень (кріп, петрушка). Її можна додати в киплячий суп або вже в тарілку.