Курка в духовці виходить смачною і ароматною, легко готується і зовсім не б’є по кишені.
Інгредієнти
Порції: –+
- для рецепту
- Курка 1 шт
- лимон ¼ шт
- часник 2 зубчик
- лавровий лист 1 шт.
- сіль 1 до смаку
- свіжомелений перець 1 до смаку
- для глазурі
- томатна паста 3 ст.л.
- соєвий соус 2 ст.л.
- цукор 1 ст.л.
- гострий перець 1 до смаку
- вершкове масло 40 г
- часник 1 зубчик
Кроки
-
Промити курку всередині та зовні. Просушити паперовими рушниками.
Посолити і поперчити курку зовні та всередині (сіль втерти у шкуру).
Залишити приблизно на 1 годину за кімнатної температури.
Всередину курки покласти дольку лимона, лавровий лист і часник.
Викласти курку на лист і запікати близько 60 хвилин при температурі 180 градусів (час запікання залежить від розміру курки: на кожні 500 г ваги – 20 хвилин запікання). Далі курку потрібно обмазати глазур’ю.
Для глазурі змішати томатну пасту, вершкове масло, цукор, соєвий соус, гострий перець та часник. Прогріти, щоб глазур стала однорідною, але не дати закипіти.
дістати курку з духовки, змастити глазур’ю і знову поставити в духовку приблизно на 15 хвилин при температурі 160 градусів (орієнтуємося за кольором скоринки).
Курка готова!