Інгредієнти
Порції: –+
- Бульйон (або вода) 700-800 мл
- Картопля 500-600 г
- Помідори 300 г
- морква 250-300 г
- Ріпчаста цибуля 200-250 г
- Плавлений сир 200 г
- зелень 70-100 г
- Зелена цибуля до смаку
- сіль до смаку
Кроки
-
500-600 г картоплі очищаємо і нарізаємо крупно, на кілька частин. Картоплю складаємо в 3-х літрову каструлю.
-
250-300 г моркви теж очищаємо і теж нарізаємо не дрібно. І теж у каструлю.
-
Все те ж саме робимо з цибулею. Його нам знадобиться 200-250 грамів.
-
Заливаємо нарізані овочі бульйоном так, щоб вони були трохи покриті. Бульйон можна заливати просто холодний. Нам його знадобиться приблизно 700-800 мілілітрів. Якщо раптом забракло, завжди можна додати води.
-
Закриваємо каструлю кришкою і ставимо її на найсильніший вогонь. Доводимо до кипіння. Якщо від картоплі утворилася піна, знімаємо її.
-
Зменшуємо вогонь і продовжуємо варити овочі під кришкою при невеликому кипінні 15-20 хвилин. Посолити суп можна будь-якої миті: коли все ще холодне, коли все закипіло або коли все вже зварилося.
-
Поки овочі варяться, нарізаємо 300 г помідорів так само, як ми нарізали все інше – на великі шматки.
-
А також нарізаємо пучок зелені. Лише листя. Цього разу нарізаємо дрібно. Я роблю так: кріп з петрушкою нарізаю і додаю на всю каструлю.
-
А зелену цибулю нарізаю окремо і додаю кожному у тарілку.
-
Через 15 хвилин варіння додаємо в каструлю нарізані помідори. Збільшуємо вогонь, бо помідор відразу погасив кипіння в каструлі. Знову доводимо все до кипіння.
Знову зменшуємо вогонь і продовжуємо варити разом під кришкою ще хвилин 10. -
Через 10 хвилин зменшуємо вогонь до мінімального та за допомогою занурювального блендера перемелюємо суп у пюре.
-
Тепер додаємо в каструлю 200 г вершкового плавленого сиру. Я віддаю перевагу сиру з ванни, а не в брикеті.
-
Щоб добре розійшовся, пропоную знову скористатися занурювальним блендером.
-
Тепер пробуємо суп на сіль. Якщо треба, досолюємо. Додаємо зелень, все, готово.
-
Розливаємо по тарілках і посипаємо зеленою цибулею.