Пропонуємо сьогодні приготувати неймовірно смачні, апетитні пончики Донатс у домашньому варіанті.
Інгредієнти
Порції: –+
- для рецепту
- Борошно 350 г
- сухі дріжджі 7 г
- молоко 160 г
- цукор 40 г
- сіль ⅓ ч.л.
- куряче яйце 1 шт
- вершкове масло 30 г
- ванільний цукор 1 пакетик
- олія для смаження 400 мл
- шоколадна глазур 150 г
Кроки
-
До борошна додати сухі швидкодіючі дріжджі. Перемішати.
Молоко підігріти до 40 градусів.
Масло розтопити (має бути рідке, але не гаряче).
Додати на борошно вершкове масло, молоко, яйце, ванілін, цукор, сіль. Замішуємо тісто спочатку віночком, далі руками. Перекладаємо тісто на стіл і вимішуємо не менше 10 хвилин, поки тісто не стане еластичним.
Укладаємо тісто в миску. Накриваємо чашу вологим рушником або харчовою плівкою. Залишаємо для підйому в теплому місці на 1 годину. (Ми прибираємо в мікрохвильову піч і ставимо поруч склянку з гарячою водою).
Далі тісто потрібно обім’яти, накрити і залишити на вистоювання ще на 10 хвилин.
Тісто розкочуємо качалкою в пласт заввишки 1 см.
Для вирізання пончиків нам знадобляться дві круглі форми (у нас салатне кільце діаметром 9 см і насадка на м’ясорубку (можна взяти пробку від пластикової пляшки). Великим кільцем вирізаємо кружечки, а маленьким – серединку.
Тісто, що залишилося, знову скочуємо в кулю, розкочуємо і робимо з нього пончики.
Вирізані пончики накриваємо харчовою плівкою. Залишаємо на 10 хвилин.
Смажимо пончики у фритюрі на вогні нижче середнього до зарум’янювання. Приблизно по 3 хвилини з кожного боку.
Викладаємо пончики на паперовий рушник для просочення.
Глазур (можна взяти плитку шоколаду) розтопити на водяній бані.
Занурюємося в глазур охололі пончики з одного боку.
Прикрашаємо кондитерським посипанням.
Пончики “Донатс” у домашньому варіанті готові!
Смачного!