Віденський сирник: ніжніше ніжної запіканки

Віденський сирник-це смачний сирний десерт. Шматок такої сирної смакоти завжди буде доречним до чашечки чаю або кави. Особливо в захваті будуть діти, адже він смачніший за будь-яку запіканку. Випікається віденський сирник за невисокої температури, тому зберігає свою ніжну текстуру. Дотримуючись температурного режиму та деяких інших умов, Ви досягнете чудового результату. Обов’язково спробуйте!)

Кроки
Друк
  • Усі продукти для приготування віденського сирника мають бути кімнатної температури. Тому заздалегідь дістаньте їх із холодильника. Сир, який ви будете використовувати повинен бути якомога жирнішим. Найжирніший з тих, яких Ви зможете знайти. Для невеликого сирника знадобиться 500 г сиру. Його треба подрібнити блендером або 2-3 рази пропустити через м’ясорубку. Чим однорідніше вийде сирна маса, тим ніжнішою буде випічка. На цьому етапі до сиру додаємо 40 г кукурудзяного крохмалю і все ретельно перемішуємо до однорідного стану. Коли сирна маса готова, відставляємо її убік і займемося другою частиною сирника.
  • 120 г вершкового масла кімнатної температури перекладаємо в миску та додаємо 120 г цукру. Спочатку все перемішуємо ложкою, а потім використовуватимемо міксер. В отриману масу додаємо 1/3 ч. л. ваніліну та перемішуємо на середній швидкості міксера. Довго вимішувати не потрібно. Як тільки цукор більш-менш змішається з маслом, починаємо додавати яйця. Додаємо по 1 яйцю і перемішуємо стільки, скільки потрібно, щоб яйце змішалося з масою. Збивати не треба. Якщо ми сильно зб’ємо яєчно-масляну суміш, то сирник занадто сильно підніметься в духовці і, відповідно, занадто сильно і опуститься, і вийдуть не дуже красиві краї, що виступають.
  • На наступному етапі до сиру додаємо яєчно-масляну суміш і все добре перемішуємо спочатку ложкою, а потім віночком, для того, щоб досягти максимально однорідного стану. Саме зараз буде видно, наскільки добре було подрібнено сир.
  • Для випікання я використала роз’ємну форму діаметром 16 см. Дно застелила пергаментним папером, бортики змастила вершковим маслом. Переливаємо у форму сирно-масляну суміш і злегка струшуємо, щоб розрівняти її. Випікати сирник я буду на середньому рівні, на нижній рівень я встановила лист, в який налила 1 л води. Випікатиметься він при 160 градусах близько 60 хвилин.
  • Готовий сирник повинен добре зарум’янитися, але коли ви трястимете злегка форму, він здаватиметься рідким усередині. Вимикайте духовку і дайте сирнику там постояти 15 хвилин, потім прочиніть дверцята і зачекайте ще 30 – 40 хвилин. Потім дістаньте його з духовки, по краях звільніть від форми, накрийте харчовою плівкою і повністю охолонути до кімнатної температури.
  • Коли сирник охолоне, за бажанням, посипте цукровою пудрою. Найніжніший сирний десерт готовий! Смачного! Буду рада, якщо Вам сподобається!
Поділитись з друзями
Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: