Дуже давно натрапила на цей рецепт на Кукпаді (автор Ніна) і всі ніяк не доходили руки. І ось, нарешті я до них дісталася і була дуже приємно вражена результатом. Я дуже люблю млинці (можна сказати, справжня фанатка), і є у мене, напевно, 3 або 4 улюблені рецепти, якими я регулярно користуюся. І ось з’явився ще один. Млинці вийшли тоненькі, дуже ажурні та з приємним молочним смаком. Загалом, автору величезне Спасибі!
Інгредієнти
- Склянка 250 мл
- Кефір 1 стакан
- молоко 1 стакан
- куряче яйце 2 шт
- цукор 1-2 ст.л.
- сіль 1 дрібка
- соди 1 ч.л.
- борошно 1 стакан
- рослинна олія 3 ст.л.
- олія для смаження
Кроки
-
Яйця змішати із сіллю та цукром, додати кефір, перемішати віночком. Поступово ввести борошно з содою, ретельно перемішати, щоб не було грудочок. Молоко довести до кипіння, ввести тонким струмком, помішуючи. Додати олію, перемішати. Сковороду змастити рослинним, добре розігріти (у мене 7 із 9) і випікати млинці. Я змащу сковороду тільки під перший млинець. Автор вказує, що можна випікати взагалі без олії на антипригарній сковороді. За бажанням, готові млинці можна змащувати вершковим маслом.
-
Ось такі вони виходять ажурні.
-
Смачного!